Visning av Berzeliusutställningen på Karolinska Institutet

Tisdag den 15 oktober 2024 kl. 16:30

Utställningen Klarhet och Sanning vänder sig främst till dem med intresse för kemi. Den skildrar livet och arbetet hos den framstående svenske vetenskapsmannen Jacob Berzelius (1779–1848). Berzelius innehade professurer i medicin, farmakologi och fysiologi vid KI och ansågs vara den främsta kemisten i världen under sin tid och banade väg för den moderna kemins era.

Porträtt från KI:s hemsida

Utställningen är belägen över sju våningar i Biomedicum. På ingångsnivån erbjuder utställningen en introduktion till Jacob Berzelius. På de återstående sex våningarna illustrerar objekten olika teman som rör Berzelius som person och vetenskapsman.En utmaning med utställningen är att inte alla delar är lätt tillgängliga för allmänheten. Medan ingångsnivån är öppen för alla, är resten innesluten inom ett skyddande skal. Vi kommer dock få en visning av utställningen på de olika planen. Det finns hiss, men vi kanske även får gå i trappor.

Plats: Biomedicum, Karolinska Institutet, Solnavägen 9

Program: Strax före kl 16:30 samlas vi i Biomedicums reception, som är placerad i huvudentrén på plan 3, och kommer sedan att få en visning av utställningen. Den tar ca en timme. Efter visningen kan de som så önskar ta sig till ett närbeläget näringsställe för en öl och en matbit.

Antal: Maximalt 15 deltagare per grupp. KI kan eventuellt ordna visning för två grupper.

Kostnad: Ingen kostnad för deltagarna.

Anmälan: Senast lördag 5 oktober via vårt anmälningsformulär

Kontakt: Maria Köhler 0702 18 03 94

Skriv ut
Skriv ut Skriv ut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *