Torsdagen den 21 februari 2019, kl 17:00
Plats: Sjätte Tunnan, Stora Nygatan 43, Gamla Stan
Sebastian Karlsson är en av världens bästa kockar när det gäller medeltida matlagning specificerat till tiden år 1400 +/- 20 år. Han var gästkock i radioprogrammet Meny april 2004 och han blev inbjuden till Vetenskapsradions program ”Därför älskar vi historisk mat” i januari 2017. Sebastian jobbade som kock i Linköping ett stort antal år, bl.a. på Malmslätt. 2013 blev han hämtad till Fotografiska av Paul Svensson. 2015 återvände han till Sjätte Tunnan.
Meny
Sebastian kommer att presentera följande meny:
- Fruktfat
- Stekt pilgrimsmussla med grön ärtpuré
- 2 hemgjorda korvar med rödvinskokt rödkål
- Pärlhöna med sås på saffransmandel
- Blåmögelos från Löt, kvittenmarmeland.
Kostnad: 200 kr för medlem, 300 kr för icke medlem. I priset ingår mat och föredrag samt visning av kök. Betalning görs genom att sätta in beloppet på AGA-iternas bankgiro 402-6555. Ange ”6:e Tunnan” + ditt namn.
Dryck: Ett rekommenderat dryckespaket för 250 kr kan beställas och betalas på plats. Det finns ett stort utbud av öl och ett eget mjöd (mölska).
Antal: Maximalt antal deltagare 50 st.
Anmälan: Bindande anmälan ska göras senast fredagen den 15 februari via vårt anmälningsformulär.
Kom ihåg att vid anmälan ange deltagarens namn och telefonnummer samt antal personer.
Kontakt: Rickard Kumlien, 0723 28 57 13. Rickards tankar om mat och dryck
Välkomna önskar styrelsen